חברי קונגרס דמוקרטים מארצות הברית שלחו מכתב למשרד האוצר האמריקאי בדרישה לקבל גישה לדיווחי פעילות חשודה (SARs) הקשורים למספר מיזמי קריפטו הנתמכים על ידי הנשיא לשעבר דונלד טראמפ. מהלך זה מהווה חלק מהחקירה המתמשכת סביב המיזמים הדיגיטליים של טראמפ.
המכתב, שנכתב על ידי הנציגים ג'רלד קונולי, ג'וזף מורל וג'יימי ראסקין, נשלח ב-14 במאי לשר האוצר סקוט בסנט, ובו דרישה לכל דיווחי הפעילות החשודה שהוגשו מאז 2023 הקשורים ל-World Liberty Financial (WLF) ולטוקן הרשמי של טראמפ (TRUMP).
בארצות הברית, מוסדות פיננסיים מחויבים להגיש דיווחי פעילות חשודה (SARs) לרשת לאכיפת פשעים פיננסיים (FinCEN), הפועלת תחת משרד האוצר, כאשר הם מזהים פעילות חשודה, כולל הלבנת הון או הונאה פוטנציאליים.
החקירה הרחבה דורשת כל דיווח פעילות חשודה המזכיר גופים ואישים שונים, ביניהם WinRed, America PAC, אילון מאסק, ועדות פעולה פוליטיות (PAC), טראמפ, World Liberty Financial, WLF, TRUMP, MELANIA וכן את איש הקריפטו ג'סטין סאן. הדמוקרטים דורשים לקבל את המידע לא יאוחר מה-30 במאי.
לטענת המחוקקים הדמוקרטים, מטרת החקירה היא "לקבוע האם נדרשת חקיקה למניעת הפרות של חוקי מימון קמפיינים, הגנת צרכנים, שוחד, הונאת ניירות ערך וחוקים אחרים נגד שחיתות" וכן להגן מפני "עבירות פיננסיות הקשורות לבעלי תפקידים פדרליים בהווה או בעתיד."
במסגרת המכתב, המחוקקים טוענים כי WLF עלול לשמש כ"אמצעי להשפעה זרה" מכיוון שחלק ממכירת הטוקנים שלו יועד למשקיעים זרים, אשר "בדרך כלל כפופים לרגולציה פחות מחמירה מאשר משקיעים אמריקאים."
השקעתו של ג'סטין סאן ב-WLF וההשהיה העוקבת של התביעה של רשות ניירות הערך האמריקאית (SEC) - שטענה כי יזם הקריפטו הפר את חוקי ניירות הערך - סומנה גם היא כמקור לדאגה.
הטוקן של טראמפ הגיע תחת אש גם כן, מכיוון שהמחוקקים טוענים במכתבם כי זהויות הרוכשים של המטבע אינן מפורסמות לציבור, מה שעלול לפתוח פתח ל"גורמים זדוניים לחפש חסד אצל טראמפ" באמצעות רכישת המטבע.
במקביל, נדרשים גם דיווחי פעילות חשודה הקשורים לפלטפורמת גיוס הכספים הדיגיטלית הרפובליקנית WinRed, לוועדת הפעולה הפוליטית של אילון מאסק שהשקיעה 250 מיליון דולר בקמפיין הבחירות של טראמפ, ולשתי ועדות פעולה פוליטיות נוספות.
מאמץ זה הוא החץ האחרון במתקפה בהובלת הדמוקרטים נגד מיזמי הקריפטו של טראמפ. קבוצה של סנאטורים דמוקרטים שלחה לאחרונה מכתב להנהלת משרד המשפטים ומשרד האוצר האמריקאים המביע חששות לגבי הקשרים של טראמפ לבורסת הקריפטו Binance וניגודי עניינים פוטנציאליים ברגולציה של התעשייה, על פי דיווח של בלומברג מה-9 במאי.
חברי קונגרס דמוקרטים גם השיקו ב-6 במאי מתקפה רב-זוויתית המכוונת ליכולתו של טראמפ להרוויח ממיזמי הקריפטו שלו, באמצעות שתי הצעות חוק וחקירה של ועדת משנה.
בזמן שהחקירה הפוליטית מתנהלת, שוק הקריפטו ממשיך לנוע, כאשר ביטקוין נסחר בסביבות 102,702 דולר עם עלייה של 1.27%, אתריום נסחר ב-2,560 דולר עם עלייה של 2.18%, וריפל (XRP) נסחר ב-2.46 דולר עם עלייה משמעותית של 4.70%. מטבעות נוספים כמו בינאנס קוין (BNB), סולאנה (SOL) ודוג'קוין (DOGE) מציגים גם הם תנודות חיוביות, מה שמצביע על כך שלמרות המתחים הפוליטיים, השוק נותר יחסית יציב.
עבור משקיעי קריפטו ישראלים, התפתחויות אלה מהוות תזכורת לקשר ההדוק בין פוליטיקה אמריקאית לשוק הקריפטו העולמי, והחשיבות של מעקב אחר ההתפתחויות הרגולטוריות בארה"ב שעשויות להשפיע על ההשקעות שלהם.
חדשות, ניתוחים, והצעות מגוונת ישירות לתיבת האימייל שלכם!