חברת הפינטק ההונג-קונגית RedotPay השיקה לאחרונה את כרטיסי התשלום מבוססי הקריפטו שלה בדרום קוריאה, צעד שמציב אותה כמתחרה פוטנציאלית משמעותית בשוק הנשלט על ידי חברות כרטיסי אשראי מסורתיות ושירותי תשלום מבוססי סלולר.
על פי דיווח של העיתון הכלכלי הקוריאני מה-9 במאי, כרטיסי הדביט של החברה - הן הפיזיים והן הווירטואליים - מתקבלים כעת בכל בתי העסק הקוריאניים התומכים בכרטיסי ויזה.
המהלך מסמן את הצעד האחרון בהתרחבות הגלובלית של RedotPay, בהמשך לשיתוף הפעולה המוקדם שלה עם ויזה ונותן החסות BIN StraitsX בפברואר 2025, שנועד לשפר את יכולות התשלום החוצות גבולות באמצעות קריפטו.
RedotPay, שנוסדה ב-2023, צמחה במהירות מאז ההשקה הרכה של תוכנית כרטיסי הקריפטו שלה בסוף 2024. כיום היא משרתת יותר מ-4 מיליון משתמשים ברחבי העולם.
בדרום קוריאה, משתמשים יכולים לקבל כרטיס וירטואלי תמורת 10 דולר או כרטיס פיזי תמורת 100 דולר, עם דרישות אימות מינימליות הכוללות שם, כתובת ותעודת זהות.
דיווחים ברשתות החברתיות מציינים כי הכרטיס זמין כעת למשתמשים קוריאנים. "אפשר להשתמש בו מיד עם הסמארטפון בלי כרטיס פיזי, פשוט על ידי אימות זהות בעת ההנפקה", כתב משתמש אחד בפלטפורמת X.
כרטיסי RedotPay תומכים במטבעות קריפטו מרכזיים כמו ביטקוין ואת'ר, וכן במטבעות יציבים (סטייבלקוינס) כמו USDC ו-USDT. משתמשים יכולים לטעון את כרטיסיהם בנכסי קריפטו מכמה בלוקצ'יינים, כולל סולנה, פוליגון, BSC, טרון ו-ארביטרום.
אחת התכונות הבולטות היא מערכת התשלום וההחזר של סטייבלקוינס בזמן אמת של RedotPay. כאשר מתבצעת רכישה, סטייבלקוינס מופחתים מיידית מארנק המשתמש. אם עסקה מבוטלת, החזרים ב-USDC או USDT מעובדים תוך דקות.
RedotPay תואם גם ל-Apple Pay בסיאול, מה שנותן לו יתרון בשוק שבו Apple Pay מוגבל כרגע ללקוחות הייונדאי קארד. תאימות זו עשויה להתברר כמכרעת כאשר RedotPay מאתגרת את תשתית התשלומים המבוססת של קוריאה.
אימוץ הקריפטו הולך ומואץ בדרום קוריאה, שם על פי דיווחים יותר מ-16 מיליון אנשים מחזיקים בקריפטו. זה גם הפך את הקריפטו לנושא מרכזי במרוץ לנשיאות דרום קוריאה 2025.
ב-6 במאי, מנהיג המפלגה הדמוקרטית של דרום קוריאה, לי ג'אי-מיונג, הפך למועמד הנשיאותי האחרון שהבטיח לאשר קרנות סל (ETF) למטבעות קריפטו ספוט ואמצעים ידידותיים אחרים לקריפטו, אם ייבחר.
מפלגת השלטון של דרום קוריאה, מפלגת כוח העם, דיווחה גם על הבטחות מדיניות קריפטו בסוף אפריל, שכללו אישור קרנות סל לקריפטו ספוט, פירוק כלל הבורסה-בנק השנוי במחלוקת של קוריאה, והקמת מסגרת רגולטורית לסטייבלקוינס.
הכניסה של RedotPay לשוק הקוריאני מסמנת נקודת ציון משמעותית בהתרחבות הגלובלית של פתרונות תשלום מבוססי קריפטו, ועשויה להוות קטליזטור לאימוץ נרחב יותר של טכנולוגיות בלוקצ'יין בתעשיית התשלומים באסיה.
חדשות, ניתוחים, והצעות מגוונת ישירות לתיבת האימייל שלכם!