המבנה הנוכחי של שוקי ההון אינו משרת בסיס רחב של משקיעים, כך טוען אקשיי BD, מנהל השיווק בקרן סולאנה. במהלך פאנל בכנס Accelerate 2025, אקשיי טען כי טכנולוגיית הבלוקצ'יין יכולה לסייע בפתרון חסרונות אלה, וטען כי סולאנה תוכל "להפוך כל אדם למשקיע או לחולם עם הזמן".
אקשיי ציין את חוסר הוודאות הגובר בקרב משקיעים, והזכיר חששות ממנהלי השקעות המדווחים על חרדה מוגברת בקרב לקוחות. "יש לנו תשואות אג"ח נמוכות, בועות מחירי נכסים, ואנשים לא באמת יודעים איך מודל הקצאת הנכסים המסורתי עובד יותר", אמר. "תיק ההשקעות 60-40 לא סיפק תשואות עקביות זמן רב".
הוא ייחס חלק מהמתח הזה לפער ההולך וגדל בין הכנסה המושגת באמצעות שכר לבין עושר הנצבר באמצעות בעלות על נכסים. משקיעים קמעונאיים, הוסיף, מנועים לעתים קרובות מגישה לשווקים פרטיים, הנגישים בדרך כלל רק למשקיעים מוסמכים - דינמיקה שעשויה לתרום להתחממות יתר בשווקים הציבוריים.
אקשיי הזהיר כי ההתקדמות המהירה של בינה מלאכותית עלולה להעמיק עוד יותר את הפערים הכלכליים הקיימים. "השאלה היא, לאיזה כיוון אנחנו הולכים?" שאל. "האם זו [...] הכנסה בסיסית אוניברסלית, שבה אנחנו למעשה יוצרים כלכלת רווחה כדי לתמוך באלה שאינם יכולים לשמור על משרות או להחזיק בנכסים? או שזה מה שאנחנו מציעים, בעלות בסיסית אוניברסלית, שבה כל מי שיש לו טלפון נייד יכול להחזיק בנכסים?"
הוא הציג חזון שבו תשתית הקריפטו מאפשרת בעלות רחבה יותר על נכסים, המאפשרת לאנשים להשקיע בכל דבר, מחברות אנרגיה ועד בתי קפה מקומיים באמצעות טוקניזציה. במודל זה, רכישת אחזקה יכולה להיות קלה כמו סריקת קוד QR.
במערכת האקולוגית של סולאנה, "מנהל השיווק הלא-ראשי" (nCMO) הוא תפקיד בקרן סולאנה המתמקד בתמיכה במאמצי השיווק של קהילת סולאנה.
שוקי המניות הציבוריים בארה"ב נסחרים מעל לנורמות ההערכה ההיסטוריות שלהם זמן רב. על פי נתונים מחברת אנליטיקת שוק Multpl, יחס המחיר לרווח (P/E) של S&P 500 נשאר באופן עקבי מעל 19.6 מאז דצמבר 2018, גבוה מיחס ה-P/E הממוצע ההיסטורי של המדד שעומד על כ-16.1, מה שמרמז על כך שמשקיעים היו מוכנים לשלם פרמיה עבור רווחים בשנים האחרונות.
במבט רחב יותר, ההערכה הממוצעת של ה-S&P 500 עולה בהדרגה במשך עשורים, בהשפעת גורמים כמו ריביות נמוכות, רווחים תאגידיים גדלים ואופטימיות של משקיעים לגבי טכנולוגיה. עם זאת, הערכות גבוהות התרחשו גם בתקופות של תיקוני שוק, כמו התרסקות הדוט-קום והמשבר הפיננסי של 2008 לאחר קריסת שוק המשכנתאות הסאב-פריים.
לפי אקשיי, דרך להילחם בהתחממות היתר הזו היא לפתוח שווקים מסוימים למשקיעים קמעונאיים, מטרה שאפתנית שחלקים מסוימים בתחום הקריפטו, כמו טוקניזציה של נכסים מהעולם האמיתי (RWA), שואפים לקדם. אקשיי ציין כי יזמים מסוימים ניסו זאת בעבר, אך הטכנולוגיה הזמינה לא תמכה בראייה זו. "[קריפטו] מתחיל במשחק, ומהר מאוד הופך למשמעותי".
"מה שזה נותן לך היא היכולת לפיננס את כל הנכסים היצרניים בכלכלה, כך שכל מי שמשתתף באותה כלכלה יכול להיות בעלים של אותה כלכלה", אמר.
חדשות, ניתוחים, והצעות מגוונת ישירות לתיבת האימייל שלכם!