מחיר ביטקוין טיפס לכיוון 105,000 דולר ב-6 ביוני לאחר שצנח יום קודם לכן לרמתו הנמוכה ביותר מזה ארבעה שבועות. סוחרים רבים תוהים האם הירידה החדה הייתה מתואמת, במיוחד לאחר דיווחים שנשיא ארה"ב טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג חידשו את הדיונים בנושא מכסי יבוא.
הסיבות מאחורי הצניחה הפתאומית של ביטקוין ב-5 ביוני לא יתבהרו לגמרי ככל הנראה, אך מספר גורמים תורמים עלו לדיון, ביניהם חששות ממיתון כלכלי פוטנציאלי, אי-ודאות מתמשכת סביב רזרבות הביטקוין האסטרטגיות של ארה"ב, וספקולציות שמשמורנים עוסקים בפרקטיקות של שימוש חוזר באותו הנכס כבטוחה (re-hypothecation).
אם החששות הללו מבוססים, חזרה מהירה לרמת 110,000 דולר נראית בלתי סבירה בטווח הקצר.
לפי חלק מהאנליסטים, כולל המשתמש SuperBitcoinBro בפלטפורמת X, הצניחה ל-100,430 דולר ב-5 ביוני נגרמה בעיקר בשל מינוף שורי מופרז מצד סוחרים "חסרי אחריות". הימורים ממונפים אלה הגיעו בעקבות חיסול פוזיציה גדולה שהוחזקה על ידי ה"לווייתן" של Hyperliquid בקרבת 104,000 דולר.
סוחר זה, הידוע בכינוי "ג'יימס וין", ספג לכאורה הפסדים של יותר מ-100 מיליון דולר בתוך שבוע.
SuperBitcoinBro ציין כי סוחרים שציפו להתאוששות מיידית במחיר הביטקוין הופתעו, שכן משתתפי שוק מנוסים כבר צפו את לחץ הקנייה שבא בעקבות זאת. תמרון זה, המכונה לעתים קרובות "מלכודת שוורים", משגשג על ביטחון יתר מצד הקונים, במיוחד לאחר ירידת מחיר בלתי צפויה.
סוחרי ביטקוין נותרו מודאגים שהאטה כלכלית עולמית מתקרבת עלולה להוביל משקיעים להיות זהירים יותר בנוגע לסיכונים. נתונים ממשרד העבודה האמריקאי הראו כי תביעות אבטלה שבועיות עלו לרמתן הגבוהה ביותר מזה שמונה חודשים במהלך השבוע האחרון המלא של מאי.
בנוסף, נגידת הפדרל ריזרב האמריקאי אדריאנה קוגלר הצהירה כי מכסים מהווים "סיכונים שליליים לתעסוקה ולצמיחת התפוקה".
אווירת המשקיעים נפגעה עוד יותר בשל אכזבה ממייקל סיילור וחברתו MicroStrategy לאחר שסירבו לחשוף את כתובות הביטקוין שלהם בבלוקצ'יין.
חוסר שקיפות זה עורר ספקולציות מחודשות שחלק ממשמורנים עשויים לעסוק ב-re-hypothecation, שימוש באותו ביטקוין כבטחונות מרובות להבטחת התחייבויות פיננסיות שונות.
אין ראיות להתנהלות לא תקינה בקרב משמורנים גדולים כמו Coinbase Custody או Fidelity Digital Assets, שניהם כפופים לביקורות סדירות. סביר יותר שהמשקיעים מחפשים סיבות לחולשה במחיר הביטקוין למרות המשך הזרמות מקונים מוסדיים כמו MicroStrategy, GameStop, Metaplanet, Semler Scientific ו-Méliuz.
תסכול המשקיעים גבר כאשר חלפו שלושה חודשים מאז ההכרזה על רזרבות הביטקוין האסטרטגיות של ארה"ב, ללא התפתחויות משמעותיות מאז.
באופן דומה, למרות שהיו שינויים רגולטוריים הדרגתיים המאפשרים לבנקים להציע שירותי משמורת לנכסים דיגיטליים, למוצרי קרנות סל (ETF) במחיר מיידי עדיין חסרים מאפיינים מרכזיים כמו מנגנוני פדיון בעין ומנגנוני סטייקינג.
באופן יסודי, אותם חששות שגרמו לירידת הביטקוין לשפל של 100,430 דולר ב-5 ביוני נותרו ללא פתרון. סוחרים ממשיכים לדאוג ממיתון כלכלי פוטנציאלי, מהאפשרות שמשמורנים עוסקים ב-re-hypothecation של ביטקוין, ומחוסר הבהירות המתמשך בנוגע לתפקיד וליישום של רזרבות הביטקוין האסטרטגיות של ארה"ב.
חדשות, ניתוחים, והצעות מגוונת ישירות לתיבת האימייל שלכם!